رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از سرطان چست؟

۲۹ مهر ۱۴۰۱ 0 سلامت
رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از سرطان چست؟
آیا با تغذیه می توان از تومورها پیشگیری کرد؟
آیا غذاهای ضد سرطان تاثیر دارند؟
غذاهای ضد سرطان موضوع بسیار داغی است، به طوری که در دهه های اخیر مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است تا ارتباط بین سرطان و رژیم غذایی مشخص شود.
اگر از خود می پرسید که آیا غذاهای خاصی وجود دارد که می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند، پاسخ منفی است. هیچ غذایی به تنهایی نمی تواند از سرطان جلوگیری کند. بر اساس تحقیقات علمی، رابطه بین تغذیه و سرطان بسیار پیچیده است و در حال حاضر، هنوز درک کامل آن دشوار است.

در حال حاضر، آنچه می دانیم این است که یک رژیم غذایی متنوع و متعادل، همراه با یک سبک زندگی سالم (ورزش، الکل کم و عدم مصرف سیگار) تنها راه برای محدود کردن آسیب است. با این حال، تحقیقات به ما اطلاع می دهد که غذاهایی وجود دارند که بیشتر از سایرین به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی خود می توانند در پیشگیری از سرطان کمک کنند.

چه عواملی باعث سرطان می شوند؟

تحقیقات نشان داده است که 30 تا 40 درصد از همه سرطان ها تنها با شیوه زندگی، اقدامات رژیم غذایی و حفظ وزن مناسب قابل پیشگیری هستند. 
ضافه وزن و چاقی عامل 14 درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از سرطان در مردان و 20 درصد در زنان است. بنابراین یکی از بزرگترین مشکلات در مورد خطر ابتلا به سرطان، دریافت بیش از حد کالری است.
قبل از صحبت در مورد غذاهای ضد سرطانی بالقوه، خوب است بدانید که چه عواملی خطر ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهند و بنابراین باید از مصرف آنها اجتناب کرد:
مصرف بیش از حد قند (قند خون بالا) 
مصرف کم فیبر غذایی 
گوشت قرمز 
عدم تعادل در نسبت امگا 3 به امگا 6 
زندگی بی تحرک، سیگار و الکل
فراموش نکنیم که روح و روان به ویژه استرس نقش بسیار مهمی در حفظ سلامتی و ایجاد بیماری ها دارد. خشم، افسردگی و سایر احساسات منفی، اگر در طول زمان ادامه پیدا کند، نیز تأثیر خطرناکی بر سلامت ما می گذارد. در این موارد، غذاهای ضد سرطانی فایده چندانی ندارند.

مواد غذایی ضد سرطان: دانه های کتان

دانه‌های کتان یکی از امیدوارکننده‌ترین مواد غذایی ضد سرطان هستند. در مطالعات علمی نشان داده شده است که آنها حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که قادر به مقابله با توسعه برخی از انواع سرطان هستند.


مواد غذایی ضد سرطان: میوه ها و سبزیجات 

دیگر هیچ مطالعه ای وجود ندارد که نشان دهد مصرف منظم میوه و سبزیجات اثرات پیشگیرانه در برابر سرطان دارد. سبزیجات از جنس(سیر، پیاز، تره فرنگی و موسیر) بسیار قوی هستند و به طور جداگانه برای محافظت در برابر سرطان معده، روده بزرگ و پروستات موثر شناخته شده اند.

مواد غذایی ضد سرطان: سبزیجات چلیپایی 

سبزیجات چلیپایی (کلم بروکلی، گل کلم، کلم، کلم بروکسل) حاوی سولفوروفان هستند که طبق مطالعات، خاصیت ضد سرطانی دارد. مطالعات زیادی وجود دارد که فعالیت ضد توموری این نوع گیاه را تایید می کند. 

مواد غذایی ضد سرطان: زردچوبه 

کورکومین، یک پلی فنل استخراج شده از گیاه Curcuma longa، به دلیل فعالیت های بیولوژیکی خود توجه دانشمندان سراسر جهان را به خود جلب کرده است. به ویژه، این پتانسیل ضد سرطانی آن است که بیشترین توجه را به خود جلب کرده است.


مواد غذایی ضد سرطان: توت ها

توت ها (شاه توت، زغال اخته، تمشک، مویز) سرشار از آنتوسیانین هستند، رنگدانه های گیاهی که خواص آنتی اکسیدانی دارند و می توانند با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط باشند. 

راههای جلوگیری از سرطان 

علم به ما می گوید که هیچ غذایی وجود ندارد که به تنهایی بتواند تومورها را شکست دهد. اگر می‌خواهید خطر ابتلا به بیماری را به حداقل برسانید، همچنین زندگی آرامی داشته باشید و غذاهای ضد سرطان مصرف کنید، این چیزی است که باید انجام دهید.
فعالیت بدنی منظم داشته باشید
یک رژیم غذایی متنوع و غنی از میوه ها و سبزیجات را در پیش بگیرید
از مصرف گوشت قرمز اجتناب کنید یا آن را به حداقل برسانید
سیگار نکشیدن
قبل از اینکه احساس سیری کنید دست از خوردن بکشید