9 فواید شگفت انگیز گل کلم برای سلامتی

۱۰ مرداد ۱۴۰۱ 0 سلامت
9 فواید شگفت انگیز گل کلم برای سلامتی
گل کلم یک سبزی چلیپایی(ضد سرطان) فوق العاده مغذی است. این گروه از گیاهان به دلیل کالری کم و محتوای مواد مغذی بالا از جمله انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی که بدن برای عملکرد بهینه به آنها نیاز دارد، شناخته شده است. سایر سبزیجاتی که در دسته سبزیجات چلیپایی قرار می گیرند عبارتند از کلم بروکلی، کلم، گل کلم و کلم پیچ. سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم منحصر به فرد هستند زیرا حاوی ترکیبات گوگردی به نام گلوکوزینولات هستند که تحقیقات نشان می دهد که دارای خواص کاهش دهنده التهاب و مبارزه با سرطان هستند.

خواص گل کلم: مبارزه با سرطان


گل کلم یکی از قوی ترین مواد غذایی برای مبارزه با سرطان است. این سبزی منحصربه‌فرد ترکیبات حاوی گوگرد - گلوکوزینولات‌ها - را فراهم می‌کند که نشان داده شده است که دارای خواص شیمیایی هستند. یکی از گلوکوزینولاتی که گل کلم فراهم می کند در بدن به ترکیبی به نام سولفورافان تبدیل می شود. تحقیقات گسترده ای در پشت این ترکیب خاص سولفورافان برای فواید ضد سرطانی آن وجود دارد. نشان داده شده است که سولفورافان فعالیت سرطان زا را مسدود می کند، رشد سلول های سرطانی را متوقف می کند، باعث مرگ سلول های سرطانی می شود و از DNA سلول های سالم محافظت می کند. تحقیقات نشان داده است که گلوکوزینولات ها در پیشگیری و درمان سرطان های پروستات، کولورکتال، ریه، معده، مثانه، پوست و سینه مفید هستند.

خواص گل کلم:کاهش التهاب

گل کلم سرشار از آنتی اکسیدان های کاهش دهنده التهاب است که با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه می کند و استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهد. فقط برخی از آنتی اکسیدان های موجود در آن عبارتند از بتاکاروتن، بتا کریپتوکسانتین، اسید کافئیک، اسید سینامیک، اسید فرولیک، کورستین، روتین و کامفرول. هر یک از آنتی اکسیدان ها برای محافظت از سلول های سالم، ترمیم سلول های آسیب دیده و محافظت از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد کار می کنند. از آنجایی که التهاب مزمن پشت بسیاری از بیماری‌ها از جمله آلرژی، آسم، آرتریت، بیماری‌های خود ایمنی،  بیماری التهابی روده (IBD) و غیره است، مصرف میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها برای کاهش التهاب مهم است. سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان، مانند گل کلم، می توانند از انواع بیماری های التهابی پیشگیری کنند و علائم را در افرادی که قبلاً به آن مبتلا هستند، بهبود بخشند.



خواص گل کلم:هضم غذا را بهبود می بخشد

یک فنجان گل کلم حاوی 10 درصد از نیاز روزانه (RDI) فیبر رژیمی است. فیبر برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله هضم غذا ضروری است. افرادی که فیبر کافی نمی خورند ممکن است دچار یبوست، اسهال، گاز معده، نفخ و سایر علائم ناراحت کننده گوارشی شوند. رژیم‌های غذایی سرشار از سبزیجات مانند گل کلم باعث می‌شود که همه چیز به‌خوبی پیش برود، به طوری که نیازی به مشکلات گوارشی نداشته باشید.

خواص گل کلم:بهبود سلامت قلب

گل کلم حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است که برای حفظ سلامت قلب ضروری است. نشان داده شده است که سولفورافان باعث کاهش فشار خون و بهبود عملکرد کلیه می شود. همچنین از آسیب به سلول های تشکیل دهنده پوشش داخلی رگ های خونی جلوگیری می کند. پتاسیم یکی دیگر از مواد مغذی است که تاثیر مثبتی بر فشار خون دارد. با اثرات سدیم که فشار خون را افزایش می دهد مقابله می کند و در عوض آن را کاهش می دهد و فشار را از قلب خارج می کند و از بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی و سکته جلوگیری می کند.

خواص گل کلم:کمک به سم زدایی

گلوکوزینولات هایی که قبلا ذکر کردیم در حمایت از بدن در سم زدایی بسیار مفید هستند. آنتی اکسیدان های موجود در گل کلم هم از جذب مواد مغذی و هم از حذف سموم پشتیبانی می کنند. گلوکوزینولات موجود در گل کلم باعث تحریک آنزیم های فاز 2 می شود که راه طبیعی بدن برای خلاص شدن از شر رادیکال های آزاد و سایر سموم است

خواص گل کلم:دوستدار مغز

گل کلم یکی از بهترین غذاهای غنی از مواد مغذی است که حاوی کولین است. کولین یک ماده مغذی نسبتا "جدید" است - به این معنی که از سال 1998 فقط در لیست مواد مغذی مورد نیاز برای مصرف انسان قرار گرفته است. کولین برای سلامت مغز حیاتی است. از سنتز انتقال دهنده های عصبی (استیل کولین)، سیگنال دهی غشای سلولی، متیلاسیون و انتقال چربی پشتیبانی می کند. کمبود کولین می تواند منجر به از دست دادن حافظه، زوال شناختی، ناتوانی های یادگیری، دردهای عضلانی، خستگی، آسیب عصبی و تغییر در خلق و خو شود.


خواص گل کلم:از بارداری سالم حمایت می کند

در دوران بارداری، یک زن نیاز به مصرف مواد مغذی بیشتری نسبت به آنچه در غیر این صورت داشت، دارد. این امر به ویژه در مورد ویتامین های سازنده DNA مانند فولات بسیار مهم است. خانم هایی که باردار هستند یا در تلاش برای باردار شدن هستند، معمولاً توسط پزشک خود دستور مصرف مکمل های اسید فولیک را می دهند. این نسخه مصنوعی ویتامین B9 یا فولات است. کمبود فولات در دوران بارداری خطر ناتوانی های مادرزادی شدید موسوم به نقص لوله عصبی مانند آنسفالی را افزایش می دهد. گل کلم حاوی 14 درصد از RDI فولات در هر فنجان است که آن را به یک غذای حمایتی عالی برای بارداری سالم تبدیل می کند.


خواص گل کلم:به کاهش وزن کمک می کند

با تنها ۲۵ کالری در هر فنجان، گل کلم یک غذای فوق‌العاده کم کالری و کم‌چرب است که برای رژیم‌های غذایی و افراد سالم مناسب است. همچنین همه کاره است و می توان آن را به انواع غذاها اضافه کرد. از جمله سوپ، کیچ، برگر، و سالاد. حتی می‌توان از آن به‌عنوان پایه‌ای برای پیتزای بدون گلوتن استفاده کرد یا برای یک غذای جانبی کم کالری و کم کربوهیدرات، از برنج گل کلم درست کرد. از آنجایی که گل کلم حاوی فیبر است، شما را سیر و سیر نگه می‌دارد تا در نهایت غذاهایی را که ترجیح می‌دهید مصرف نکنید، مصرف نکنید.

خواص گل کلم:محافظت از بینایی

تحقیقات نشان می دهد که سولفورافان به عنوان یک آنتی اکسیدان در چشم عمل می کند و از سلول های اپیتلیال رنگدانه شبکیه در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند. این یک خبر عالی برای دوستداران سبزیجات چلیپایی است که در برابر بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن محافظت می شوند.