مکانهای دیدنی کرمانشاه (۱)

۲۴ خرداد ۱۴۰۱ 0
مکانهای دیدنی کرمانشاه (۱)

کرمانشاه شهری در منطقه کردنشین ایران است که تقریباً 110 مایل (165 کیلومتر) از مرز عراق و ایران فاصله دارد. ریشه‌های مدرن این شهر به قرن چهارم برمی‌گردد و ریشه‌های باستانی آن حتی به قبل از آن بازمی‌گردد.بسیاری از مردم کرمانشاه را خانه یکی از اولین تمدن ها می دانند. کاوش های باستان شناسی زیادی در منطقه اطراف انجام شده است و اخیراً باستان شناسان  روستایی را کشف کردند که قدمت آن به حدود 10000 سال قبل از میلاد می رسد. اعتقاد بر این است که یک پادشاه ایرانی باستان شهر کرمانشاه را ساخته است. نام «کرمانشاه» به پادشاه یا شاهی اطلاق می‌شود که بر شهر و منطقه کرمان فرمانروایی می‌کرده است. 

تکیه معاون‌الملک یکی از قدیمی‌ترین و باشکوه‌ترین آثار فرهنگی عهد قاجار به شمار می‌آید که در شهر کرمانشاه قراردارد. 

این بنای دیدنی در محله‌ی قدیمی آبشوران در خیابان حدادعادل واقع شده است، تکیه معاون الملک توسط حسین خان معین‌الرعایا معروف به معاون‌الملک در سال 1330 بنا شد. حسین‌خان بنای تاریخی و باشکوه تکیه معاون الملک را برای برگزاری آیین‌ها و مراسم‌های مذهبی از قبیل روضه‌خوانی، سینه‌زنی، نوحه‌خوانی احداث کرده بود اما در کنار آن، به رفع اختلافات قومی و عشایری نیز می‌پرداخت
مسجد جامع اهل سنت در کرمانشاه است که در راستهٔ بازار کرمانشاه (تاریکه بازار) قرار دارد که در سال ۱۳۲۴ تأسیس شده‌است.

مسجد ۱۰۶۰ مترمربع زیربنا دارد. در ساخت آن از معماری اسلامی الهام گرفته شده‌است و به سبک مساجد امپراتوری عثمانی در ترکیه ساخته شده‌است. فضای داخلی مسجد دارای شبستان‌های زنانه و مردانه، کتابخانه، فضاهای کفش‌کن، آبدارخانه و غیره می‌باشد. امروزه فقط در بنای تازهٔ مسجد نماز برگزار می‌شود.

مسجد عبدالله بن عمر که از مساجد با شکوه صدر اسلام در ایران است، در ۲ کیلومتری روستای شالان قرار دارد. این بنا بر روی بقایای بنایی ساخته شده است که به دوران قبل از اسلام تعلق داشته است. 

شکل مسجد مستطیل و ابعاد آن، ۷/۱۰×۱۸ متر است. شبستان مسجد هشت ستون دارد که در دو ردیف موازی قرار گرفته‌اند.  محراب این مسجد برخلاف سایر مساجد، از دیوار چوبی بیرون نیامده بلکه به‌وسیله گچ‌بری به دیوار مسجد الحاق شده است. منبر مسجد پنج پله دارد که پشت به محراب ساخته‌شده است. منار مسجد بعدها در قسمت جنوب غربی بام مسجد ساخته‌شده و در بالای آن گنبدی مخروطی شکل قرار دارد. معماری این مسجد بسیار زیبا و منحصر به فرد است. مقبر بابا شیخ در ۲ کیلومتری روستا و مقبره‌های شیخ بایزی و بابا حقی در ۵ کیلومتری روستا از دیگر آثار 
طاق بستان، یک یادگار تاریخی از زمانهای گذشته و از دوران ساسانیان که در قرن سوم میلادی ساخته شده، است. این مجموعه در شمال غربی شهر کرمانشاه و در دامنه ی کوهی به همین نام قرار گرفته است. 

 در طاق بستان می توان سنگ نگاره هایی که نشان دهنده ی تاج گذاری خسرو پرویز و اردشیر دوم و شاهپور دوم و سوم است را دید. سنگ نبشته ها هم که بخش دیدنی دیگری از این بنای تاریخی است. طاق بستان از ۲ طاق بزرگ و کوچک تشکیل شده است که روی طاق بزرگ تر می توان تاجگذاری خسرو پرویز و روی طاق های کوچک تر، تاجگذاری شاهپور دوم و سوم را دید، همچنین سنگ نگاره ای که مربوط به تاج گذاری اردشیر دوم است هم به چشم می خورد.
در واقع

گوردخمه‌های سه گانه اسحاق‌وند یکی از اسرارآمیزترین آثار تاریخی استان کرمانشاه است که در شهرستان هرسین قرار دارند.

 اثر تاریخی گوردخمه سه گانه اسحاق وند در شهرستان هریس در روستای ده نور ۲۵ کیلومتری استان کرمانشاه قرار دارد. تارخ گوردخمه به زمان مادها متعلق است گوردخمه چیست؟ روشی است که گذشتگان برای تدفین افراد مهم و صاحبان قدرت استفاده می کردند.این روش که منشات گرفته از باورها و اعتقادات دینی آن دوره تاریخی است..چون معتقد بودند خاک عنصری پاک و مقدس است و نیاید آن را آلوده کرد لذا مردگان را درون سوراخهایی که در دل کوه ها قرار داده شده بود می داند و ان را با یک سنگ می بستند تا ازگزند حیوانات در امان باشند
روستای شالان از توابع بخش کرند شهرستان اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه است. این روستا از شمال و شمال شرق به ارتفاعات دالاهو، از جنوب شرقی به ارتفاعات بانه ریز و از جنوب به ارتفاعات زنگ علیان محدود می‌شود.

آب‌وهوای آن در فصول بهار و تابستان نسبتاً خنک و در پاییز و زمستان سرد و برف‌گیر است. ارتفاع روستای شالان از سطح دریا ۱۰۷۰ متر است و رودخانه پرآب الوند در جنوب روستا جریان دارد. ......مردم روستای شالان به زبان کردی با لهجه کلهر سخن می‌گویند، مسلمان و پیرو مذهب تسنن هستند. دام داری، زراعت، پرورش زنبورعسل، جنگلداری و باغداری از اهم فعالیت‌های اقتصادی مردم این روستا است. تولید محصولات و فرآورده‌های لبنی مانند کره محلی، کشک، روغن حیوانی و عسل در این روستا رایج است. انجیر، گردو، انار و هلو از عمده‌ترین محصولات سردرختی باغات شالان محسوب می‌شوند.