مکانهای دیدنی کرمانشاه (۲)

۲۵ خرداد ۱۴۰۱ 0 عمومی
مکانهای دیدنی کرمانشاه (۲)
کرمانشاه شهری در منطقه کردنشین ایران است که تقریباً 110 مایل (165 کیلومتر) از مرز عراق و ایران فاصله دارد. ریشه‌های مدرن این شهر به قرن چهارم برمی‌گردد و ریشه‌های باستانی آن حتی به قبل از آن بازمی‌گردد.بسیاری از مردم کرمانشاه را خانه یکی از اولین تمدن ها می دانند. کاوش های باستان شناسی زیادی در منطقه اطراف انجام شده است و اخیراً باستان شناسان  روستایی را کشف کردند که قدمت آن به حدود 10000 سال قبل از میلاد می رسد. اعتقاد بر این است که یک پادشاه ایرانی باستان شهر کرمانشاه را ساخته است. نام «کرمانشاه» به پادشاه یا شاهی اطلاق می‌شود که بر شهر و منطقه کرمان فرمانروایی می‌کرده است. 
آتشکده چار قاپی
این بنا از آثار تاریخی دوره ساسانی در قصرشیرین است. این بنا از سنگ و گچ ساخته شده است. 

این آتشکده یکی از پنج معبد بزرگ دوره ساسانی به شمار می رفته است
آتشکده دارای یک اتاقک مربع شکل در مرکز با سقفی گنبدی شکل است که شباهت زیادی به سایر آتشکده های آن دوره دارد
کاروانسرای صفوی
در ۳۰ کیلومتری شمال شرق کرمانشاه در قصرشیرین واقع شده است.

 این کاروانسرا برای تامین آذوقه برای افراد بی بضاعت استفاده می شد

نقش برجسته داریوش اول و کتیبه های آن از آثار با ارزش دوران هخامنشی است. 

این کتیبه های سنگی مهم ترین اسناد مکتوب ایران باستان هستند. بر روی کوه بیستون کنده شده اند. یک باستان شناس انگلیسی هجده سال برای رمزگشایی کتیبه ها وقت گذاشت. او می توانست نوشته های قدیمی فارسی را بخواند و نشانه های اسرارآمیز فوکی شکل را کشف کند. کتیبه ها و نقش بیستون روی صخره ای مرتفع تقریباً غیرقابل دسترس قرار دارد. این تصویر داریوش و اسیران جنگی را به تصویر می کشد. دو خدمتکار پشت شاه هستند. اسیری زیر اسبش است و 9 اسیر از کشورهای مختلف با دست و گردن بسته پیش او هستند. کتیبه ها در زیر و در کناره های این شکل قرار دارند. قسمت در فارسی قدیم در پنج سطر زیر شکل حک شده است. کتیبه ایلامی در سمت چپ و بخش بابلی در بالای شکل سمت چپ قرار دارد. کتیبه های دیگری نیز در سمت راست شکل وجود دارد. ژئومت مگ روی زمین دراز کشیده و دستانش را از ترحم دراز کرده است. داریوش بزرگتر از بقیه در شکل است. این شبیه پیکره های داریوش در تخت جمشید است.
معبد آناهیتا نام یکی از دو محوطه باستانی ایران است که متعلق به ایزد باستانی آناهیتا است. 

این اثر تاریخی در کنگاور واقع در شرق استان کرمانشاه، در مسیر جاده  همدان به کرمانشاه، قرار دارد.معبد  دیگری در نیشابور واقع شده است.بقایای کنگاور طرح‌های معماری ایرانی را نشان می‌دهد. ویرانه‌های معبد آناهیتا در وسط شهر کنگاور در مسیر همدان قرار دارد. طبق معمول معابد باستانی ایران، آناهیتا را ناهید نیز می‌نامند، معبدی که روی تپه‌ای قرار دارد. این بنا بر روی تپه ای در یک تراس مصنوعی به ارتفاع 32 متر بالاتر از زمین اطراف ساخته شده است. این حرم دارای طرحی مربعی به ابعاد 209 در 224 متر است که هر ضلع آن سکویی به ارتفاع 18 متر است. پلکانی دوتایی به طول 154 متر در قسمت جنوبی معبد وجود دارد. در حال حاضر پلکان شرقی دارای 26 پله و پلکان غربی دارای 21 پله می باشد. این پناهگاه را به دوران اشکانیان نسبت می دهند. در این معبد سفال‌ها، سکه‌ها، قبرها و تابوت‌های گلی متعلق به دوران اشکانیان کشف شده است. در کاوش‌های این منطقه نیز بقایایی از دوره ساسانی به دست آمده است.